Wat is de toekomst van jouw job?

We staan aan het begin van de Vierde Industriële revolutie, gekenmerkt door razendsnelle ontwikkelingen in artificiële intelligentie, genetica, 3D printing, nano –en biotechnologie, de deeleconomie en het internet der dingen, om er een aantal belangrijke te noemen.

Deze week publiceerde het Wereld Economisch Forum haar rapport “The Future of Jobs”, waarin ze de impact onderzocht van de Vierde Industriële Revolutie op de arbeidsmarkt in 2020.

Bestaat jouw job nog in 2020?

De vele recente ontwikkelingen bieden enorme kansen, maar ook uitdagingen voor individuen, organisaties en overheden over de hele wereld. Sommige jobs zullen gaandeweg verdwijnen, zoals de klantendienst wellicht, omdat de kwaliteit van de dienstverlening steeds beter online gevolgd en aangepakt kan worden. Andere jobs daarentegen zullen knelpuntberoepen worden, zoals data experten, die nuttige informatie uit een overvloed aan data kunnen vinden en selecteren, of zeer gespecialiseerde verkopers, want de vele innovaties zullen ook verkocht moeten worden.

Pessimisten denken dat jobs massaal zullen verdwijnen, optimisten zien dan weer onbegrensde mogelijkheden en de opportuniteit om als mens ons hoogste potentieel te bereiken, met behulp van al die technologie, machines en robots.

Hoe die toekomst eruit zal zien, is sterk afhankelijk van de industrie, de regio en het functiegebied waarin je werkzaam bent, maar vooral ook van de bekwaamheid van leiders om organisaties en teams doorheen deze veranderingen te loodsen. Leiders dienen actie te nemen, liefst vandaag nog. Maar ook jij als individu zal actie moeten ondernemen en nieuwe vaardigheden moeten ontwikkelen.

Binnen dit en vijf jaar zouden vijf miljoen jobs kunnen verdwijnen door de technologische veranderingen 

De disruptie in vaardigheden.

Deze vierde industriële revolutie zet niet alleen hele business modellen op hun kop, maar dus ook de set van vaardigheden die we nodig zullen hebben, aldus het rapport.

65% van de kinderen die nu op de lagere school starten, zullen later een job hebben die nu nog niet bestaat. Binnen dit en vijf jaar zouden vijf miljoen jobs kunnen verdwijnen door de technologische veranderingen. Tegen 2020 zal meer dan één derde van de gewenste 'skill set' vaardigheden bevatten die nu nog niet als cruciaal gezien worden.

65% van de kinderen die nu op de lagere school starten, zullen later een job hebben die nu nog niet bestaat

Werk aan de winkel dus.

Als individu zal je actie moeten nemen en investeren inlevenslang leren. De vaardigheden die je vandaag beheerst, zijn morgen misschien overbodig. De vaardigheden die je morgen nodig hebt, zijn vandaag misschien nog niet gekend. Skills disruption wordt het in het rapport genoemd. Jezelf voortdurende scholen en herscholen, leren en ontleren, is dan ook cruciaal als je je plek wilt blijven garanderen in dit nieuwe tijdperk.

Door sara Coene


 

Contacteer ons!

Benieuwd wat business creativity aan jouw organisatie kan bijdragen? Of zit je met een uitdaging en wil je ons even aan de tand voelen hoe we kunnen helpen? Contacteer ons gerust, wij komen graag op de koffie.