Partena Ziekenfonds

partena-family.jpg

Creatie van een 'lean team'

 

Productiviteit, efficiëntie, kwaliteit.. allemaal cruciale aandachtspunten voor elke organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat vereenvoudigen van werkvormen en processen en een focus op het verbeteren van resultaten gebeurt zonder dat mensen hun betrokkenheid verliezen? Door de mensen te betrekken bij de verandering die je wilt realiseren.

.

 • Partena Ziekenfonds

  Partena ZKF is een onafhankelijk Ziekenfonds, dat kwalitatieve oplossingen aanbiedt voor je gezondheid en persoonlijke comfort. Voor de dienst Derde Betaler werkten we een aanpak uit om de onderlinge samenwerking en uitwisseling van ideeën te bevorderen. Het is de ambitie van Partena om als organisatie vaardig te worden in het omgaan met verandering.

 • Concrete doelstellingen, metingen en opvolging

  De vertaalslag van de organisatiedoelstellingen naar het team toe werden onder de loep genomen en in lijn gebracht met nieuwe doelstellingen die uit de strategie-oefening kwamen. Deze vormen de basis voor een voortdurende opvolging van de projecten en doelstellingen via visueel management. Van daaruit wordt er op zeer frequente basis met het team gezocht naar nieuwe oplossingen voor dagelijkse aandachtspunten.

 • Dienstaanbod in kaart gebracht

  Via interviews en een aantal co-creatie sessies zijn de strategie van het team en het waardenmodel van de dienst Derde Betaler in kaart gebracht. De user journey van de dienstverlening werd tot leven gebracht en gebruikt om opportuniteiten tot verbetering te identificeren en aan te pakken via een proces van creative problem solving. Een stappenplan werd ontwikkeld.

 • Resultaten

  Meer betrokkenheid en autonomie van de teams én verbeterde resultaten, zoals bijvoorbeeld het terugbrengen van de lead time met meer dan 70%. Het visuele management als onderdeel van continu verbeteren genereert wekelijks tientallen nieuwe ideeën, die volgens een besluitvormingsproces al dan niet geïmplementeerd worden.

partena-logo.jpg

Thierry Naniot, manager van Partena Hub:

“Dankzij Bedenk en het gezamenlijke traject, hebben we echt voortgang in onze resultaten kunnen maken, zowel op vlak van kwaliteit als productiviteit. Onze teams zijn nu meer betrokken en werken zo “lean” mogelijk samen. Onze mensen hebben zich de creatieve technieken, pragmatisch overgebracht door Bedenk, goed toegeëigend, zoals bijvoorbeeld het visuele management. Al deze technieken hebben ons echt geholpen om de resultaten te verbeteren en de autonomie van onze teams te vergroten.“

 

Contacteer ons!

Benieuwd wat business creativity aan jouw organisatie kan bijdragen? Of zit je met een uitdaging en wil je ons even aan de tand voelen hoe we kunnen helpen? Contacteer ons gerust, wij komen graag op de koffie.