Je hebt ongetwijfeld heel wat goede voornemens voor je bedrijf, departement of team in 2017. Doelen die je wil bereiken, opportuniteiten die je wil benutten, kansen die je wil creëren… En die wil je ook met je medewerkers delen bij het begin van het nieuwe jaar. Maar wat als je nog een stapje verder gaat? Wat als je je medewerkers zo ver krijgt dat ze niet enkel de bedrijfsdoelen omarmen, maar zelf ook met ideeën komen om ze te realiseren, ze zelf mee te ontwikkelen of zelfs enthousiast gaan trekken? Daar kan BEDENK je bij helpen. 

 

contacteer-pieter-nl.jpg

MODULAIR CONCEPT

Als experten in het begeleiden van change- en innovatieprocessen heeft BEDENK een modulair concept ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen. Bekijk welke elementen voor jou kunnen werken en stel zelf een programma op maat samen, dat bij jou en je bedrijf of organisatie past. Hierbij een overzicht van de modules:

  • WORKSHOP MISSIE / VISIE / STRATEGIE
  • STORYTELLING
  • INSPIRERENDE KEYNOTE
  • WORKSHOP MET HET HELE TEAM
  • BEGELEIDEN PROJECT TEAMS
  • THINK TANK

VOORAF

1. Workshop Missie/Visie/Strategie

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Ook voor jouw organisatie. En dat nieuwe begin start bij het opnieuw scherp stellen van je missie, visie en strategie. Dat kan op bedrijfsniveau zijn, voor een departement of een team.

Wij zijn er van overtuigd dat je geen externe consultants nodig hebt die je vertellen hoe die missie, visie of strategie er uit moet zien. Dat weet je zelf beter dan eender wie. Daarom begeleiden we jou en jouw managementteam in het bedenken, ontwikkelen en uitschrijven van die heldere toekomstvisie.

Zo krijg je een tekst die ambitieus én realistisch tegelijk is, maar vooral ook: een tekst die herkenbaar is voor je mensen omdat hij past bij het DNA van je organisatie.

We begeleiden jou en jouw managementteam in het bedenken, ontwikkelen en uitschrijven van een heldere toekomstvisie.

2. Storytelling

Nu je weet waar je met het bedrijf naar toe wil, moet je die visie nog weten over te brengen op je medewerkers. Zoals je misschien weet zit 60% van het succes van die boodschap in de verpakking. Daarom gaan we samen aan de slag om aan de hand van beproefde storytelling-technieken van jouw visie een beklijvend verhaal te maken.

Indien je wenst kan onze grafisch designer zelfs je slides ontwerpen zodat die het verhaal perfect illustreren.

Ten slotte begeleiden we je in aanloop van de presentatie op het vlak van presentatietechnieken: Hoe sta je zelfverzekerd op het podium? Zit je stemgebruik en intonatie goed? Gebruik je de ruimte optimaal? Etc. Na deze coaching ben je helemaal klaar om te knallen!

We brengen je graag een inspirerende keynote over change, innovatie of creativiteit.

fotocollage-2.jpg
OP HET EVENT

1. Inspirerende keynote

Wil je naast jouw eigen presentatie en het feestgedruis ook nog een stukje content tijdens het event? Dan brengt één van onze experten graag een inspirerende keynote. Afhankelijk van waar jullie strategische accenten liggen kan dat gaan over change, innovatie of het aanwakkeren van de creativiteit.

2. Workshop met het hele team

Nu je medewerkers mee zijn in het verhaal, kunnen we nog een stap verder gaan: ze betrekken bij het vorm geven van die nieuwe toekomst! Tijdens een interactieve workshop laten we iedereen meedenken over de uitdagingen die in het verschiet liggen. Ze generen ideeën, selecteren de beste en werken die uit tot haalbare concepten die ze ten slotte aan elkaar presenteren.

Niet alleen haal je zo het meeste uit jouw human capital, je maakt de plannen ook concreet en genereert er ineens ook draagvlak mee!

Haal het beste uit je human capital, maak je plannen meteen concreet en genereer er bovendien ook draagvlak mee! 

fotocollage.jpg
NADIEN

1. Begeleiden project teams

Na het event wil je natuurlijk dat de ideeën die je team geproduceert heeft, niet blijven liggen, maar ook werkelijk gerealiseerd worden. Om je hierbij te ondersteunen begeleiden wij de projectteams die de ideeën verder zullen uitwerken, testen en implementeren.

Uiteraard voorzien we onderweg ook mogelijkheden om de voortgang te checken en bij te sturen waar nodig.

2. Think tank

Indien je deze nieuwe manier van werken wil verankeren in je organisatie, kunnen wij je helpen met het opzetten van een interne think tank. Dit orgaan bestaat volledig uit eigen medewerkers, buigt zich op gezette tijden over vragen van het management en formuleert vanuit hun eigen expertise haalbare antwoorden waarvoor ook draagvlak gevonden kan worden.

We creëren een proces op maat van jouw organisatie, stellen het team samen en begeleiden de sessies. Indien je wil kunnen we zelfs interne facilitators opleiden die het proces op den duur van ons kunnen overnemen.

Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact op met Pieter Daelman


 

Contacteer ons!

Benieuwd wat business creativity aan jouw organisatie kan bijdragen? Of zit je met een uitdaging en wil je ons even aan de tand voelen hoe we kunnen helpen? Contacteer ons gerust, wij komen graag op de koffie.